Publicaties

Publicaties

Boeken


SpeelGoedSamen

Kinderen leren aan de hand van het verhaal van Thijs en zijn speelgoed over onderlinge verschillen in karakter en persoonlijkheid. De speeltjes vertegenwoordigen bijzonder gedrag (zoals hoogsensitiviteit, hoogbegaafdheid en ADHD) en door de innemende stijl van het verhaal kan ieder kind zich wel in een speeltje herkennen.

Meer informatie

 

Wegwijs in hooggevoeligheid

In Wegwijs in hooggevoeligheid legt auteur Gerarda van der Veen uit hoe je als ouders je hoogsensitieve kind de beste zorg en begeleiding kunt bieden. Dochter Erienne van der Veen (14) voegt aan deze gids haar belevingen toe over onder meer omgaan met verandering, afscheid nemen en overprikkeling.

Verkrijgbaar via Landelijk informatiepunt Hoog Sensitieve Kinderen (LiHSK)

 

Artikelen

Meer lezen over opvoedkundige thema’s? Hieronder een selectie van mijn artikelen die zijn gepubliceerd.

“Waar is juf naartoe?”: het belang van houvast voor (hoog)gevoelige kinderen in de kinderopvang
Met simpele aanpassingen binnen de kinderopvang is een (hoog)sensitief kind goed geholpen. Als de leidster over kennis beschikt over hooggevoeligheid, kan zij het kind op de juiste manier begeleiden.

Je kind als bron voor succes: over de behoefte van ouders hun kinderen te etaleren op sociale media
Tegenwoordig vinden veel ouders het leuk om foto’s en video’s van hun kind online te delen. Wat is het effect hiervan op het kind?

Laat leerkrachten lesgeven en pedagogen opvoeden: pleidooi voor het opnemen van een HBO-pedagoog in de dagelijkse schoolomgeving
Leerkrachten zijn opgeleid om kinderen les te geven, pedagogen om kinderen op te voeden. Niet zelden lijkt de kwaliteit van pedagogisch handelen te lijden onder de tijd en aandacht die lesgeven vraagt. Moeten pedagogen geen vaste rol krijgen in het onderwijs?